Auto Italia Houten 2009

Tekst & foto's: Hans Schoonbeek

Zoals iedere herfst was de LCN in het weekend van 31 oktober en 1 november met de bekende gezellige en prijswinnende stand aanwezig op Auto-Italia-Houten. En een echte herfstdag bleek het in de loop van de zondag ook te zijn geworden. Wàt een regen!!

Om een goede traditie voort te zetten: ook dit jaar wonnen we weer een prijs voor de uitstraling van de stand. Een tweede prijs weliswaar, maar het geeft aan dat onze opzet bijzonder wordt gewaardeerd.

Deze editie was helaas alleen met Italiaanse auto’s, vanwege de malaise binnen de Italiaanse motorfiets-handel. Gelukkig had de Ducaticlub eens flink uitgepakt en etaleerde de rijke geschiedenis van het merk.

Naast onze Lancia's was er een collectie Ferrari 12 cylinder GT’s te zien, zoals 250 SWB, 275GTB en Daytona. Tegen betaling kon zelfs een stukje Ferrari meegereden worden, helaas in druilerige omstandigheden op de zondagmiddag.

Vanouds was er verder veel Italiaans schoons in de vorm van Lamborghini’s, Alfa Romeo’s, Fiat’s, Maserati’s, zeldzamere De Tomaso’s, ISO’s, Moretti’s  en Abarth’s.

Zowel voor de verzamelaar als de onderdelenzoeker was er veel te vinden op de vele stands.

 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle