Bollenrit 2009

Foto's en verslag Hans Schoonbeek

Zaterdag 2 mei was een fantastische dag om met de Lancia's te toeren door het Noord-Hollandse land.

Marianne en Ted Compas, velen bekend als de drijvende krachten achter Auto Europa-Italië in Hem, waren onze gastvrouw en gastheer. Zij hadden een mooi gevarieerd programma samengesteld.

Aan het eind van de ochtend begon het programma met een ontvangst in hun bedrijf en werden wij ruimschoots voorzien van koffie, gebak en een uitleg over het onstaan en bestaan van Auto Europa-Italië. Als speciale gast waren de voorzitter en penningmeester van de Autobianchi Club Nederland aanwezig en zij deden ook aan het gehele programma mee, 's middags met hun A112 Abarth.

Aansluitend konden we een bezoek brengen aan de grootste DeLorean specialist in Europa, op korte loopafstand slechts in Hem. Hier worden desgewenst DeLoreans zelfs compleet herbouwd.

In de middag was er de Bollenrit die voerde lands historische plekken als het Stoommachine museum en het kasteel Radboud, de dwangburcht van Floris V.

Mooie binnenwegen leidden ons langs de Noord-Hollandse stolpboerderijen en de, helaas nog niet geheel bloeiende, tulpenvelden.

Ook een bezoek aan het Vikingmuseum in Den Oever en een lekkere wandeling in Hippolytushoef behoorden tot de mogelijkheden.

Hierna ging de rit verder over het voormalige eiland Wieringen. Een prachtige rit met dit weer waarbij een mooie blik over het Wad zo nu en dan mogelijk was.

De finish aan het einde van de middag was bij Herbergh “ ’t IJsselmeer” in Oosterleek, waar we konden nagenieten van de Bollenrit onder een aperitief en diner.

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle