Nationaal Oldtimer Festival 2009

Tekst Henk van Sijtveld | Foto's Henk van Sijtveld & Arian van Beusekom

Op zondag 27 september was het weer genieten, genieten en genieten van al dat moois op 2 en 4 wielen op het Circuit Park Zandvoort

Het Nationaal Oldtimer Festival bood een dag waar alle pracht van weleer in het zonnetje stond, voor liefhebbers van oldtimers, klassiekers, youngtimers, prestige cars, prewars, vintage of exclusieve auto's.

Ruim dertig Lancia's hadden zich ingeschreven voor dit evenement, waaronder een contingent snelle Delta's en enkele zeldzame Fulvia Fanalone. Verder waren er maar liefst vier exemplaren van de Beta Montecarlo/Scorpio aanwezig. De oudste auto was de Flaminia 2.8 3C Touring Convertible van Bert Ewalds. Een flink deel van de aanwezige Lancia's heeft aan de circuitsessie deelgenomen en een enkeling waagde zich aan het Concours d'Élégance. Mede dankzij het schitterende (na)zomerweer kan de LCN terugzien op een zeer geslaagd evenement.

En als kleine verrassing kwam er vlak voor onze circuitsessie een KLM MD11 passagiersvliegtuig laag boven het circuit vliegen. Het vliegtuig moest die dag voor inspectie naar Finland worden gevlogen door collega's van LCN-circuitcoördinator Glenn Olenroot. Van de vluchtverkeersleiding hadden de piloten speciaal toestemming gekregen om laag over te vliegen!

 

 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle