Concorso Italiano Assen 2009

Foto's Arian van Beusekom | Video's Adriaan Y10 & Fabio Xausa

Op 2e Pinksterdag vond het Concorso Italiano plaats... Het voormalige Viva Italia Assen stond voor de Delta’s in het teken van de 11e “Squadra Chivasso Meeting”. Er waren dan ook veel HF Integrales (8V, 16V als EVO's), "gewone" oer Delta's in hun 30 jaar jubileum (jaja) en zelfs 3x HF 4WD present!

De Kappa uit 1919 van Martin Willems was een prominent aanwezige klassieker en als vanouds was er ook een grote opkomst aan Fulvia Coupés. Een ruime vertegenwoordiging aan jubilerende (35 jaar!) Beta Coupé's en Spiders laat zien dat deze als klassieker duidelijk aanwezig zijn. Om de Monte Carlo niet te vergeten!!

Ook de jubilerende Stratos (35 jaar) van Laddy was weer een gewaardeerd uniek model.

En we zien steeds meer Kappa's op de evenementen, inmiddels heeft ook die -op z'n 15 jaar jubileum- de status van jonge klassieker! En laten we ook de Dedra die dit jaar z'n 20 jaar jubileum viert en de Lybra in z'n 10 jaar jubileum, niet vergeten...

Een geweldige opkomst en een mooi breed beeld van de Lancia klassiekers was het dit jaar weer. De Thema viert z'n 25 jaar jubileum en dat werd in het Concorso Lancia bekroond: een Thema 8.32 won hier de hoofdprijs!

Hoogtepunt van de dag was natuurlijk dat we weer fijn met de Lancia's het circuit op konden!

Uiteraard waren er ook weer in ruime getale andere Italiaanse klassiekers zoals Lamborghini’s, Maserati’s en Ferrari’s te bekijken op stands en in actie.

De zonovergoten dag maakte het een prachtig evenement en de dank gaat natuurlijk naar de organisatie door Glen en Anuschka!


LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle