Leden login

Vraag en aanbod

Het Nederlandse Lancia Thema-register

ThemaRegisterDe Thema

Chique, tijdloos, ruim, comfortabel & snel. Dat zijn de eigenschappen waarmee de Lancia Thema ook in Nederland destijds vele liefhebbers voor zich heeft gewonnen. In Nederland zijn er tussen 1984 en 1995 ruim 5.700 verkocht en daarmee was de Thema een behoorlijk succesvolle Lancia. Van dit aantal zijn er nog ongeveer 200 overgebleven (medio 2012).

De Mensen

Ongeveer de helft hiervan is inmiddels in de handen van liefhebbers terechtgekomen. En die doen vanzelfsprekend veel moeite om hun trotse bezit in rijdende en goede staat te houden. Niet iedereen beschikt echter over voldoende kennis (en geld) om dat zelf te kunnen bolwerken en dat resulteerde in veel Thema-activiteit op het Nederlandse Lancia Forum. Dat heeft Maarten-Jan Evers er o.a. toe doen besluiten om het heft in eigen handen te nemen. Eind oktober 2008 ging de Thema-site (lanciathema.nl) live en was vrijwel direct een succes. De Thema-liefhebbers wisten de site en het forum snel te vinden. Sindsdien is er op de site dagelijks een levendige handel in tips, onderdelen en overige Thema-gerelateerde onderwerpen. Erg leuk zo'n forum, maar je zit natuurlijk wel achter je computer. En dat is niet de plek waar een Themist zich het meest gelukkig voelt. Er bleek dan ook erg veel animo om elkaars bolides eens live te aanschouwen.

De Aanleiding

Op 6 september 2009 was het zover en de opkomst was overweldigend. De conclusie na deze dag kon dan ook niet anders luiden dan dat er nog heel veel Thema-enthousiasme in Nederland aanwezig is en dat hier iets constructiefs mee gedaan moest worden. Naast het goede voornemen op voortaan jaarlijks twee Thema-dagen te organiseren hebben we besloten dat het de hoogste tijd is om al dit enthousiasme onder te brengen in een heus Nederlands Lancia Thema-Register.

Het Register

Met ingang van december 2009 maakt het Lancia Thema-register deel uit van de Lancia Club Nederland. Dit houdt onder andere in dat iedereen in Nederland die in het bezit is van een Lancia Thema zich bij ons kan aanmelden met zijn of haar Thema. Deelname aan het Thema register is alleen mogelijk als je geregistreerd bent als lid van de LCN. Wanneer je inschrijft bij de LCN, het lidmaatschapsgeld voldoet en aangeeft dat je een Thema bezit, ben je automatisch Lancia Thema Registerlid! Inschrijving bij de LCN kan met het formulier. Alleen op deze manier kan je genieten van de voordelen die de LCN biedt bij diverse LCN en Register evenementen.

Doelstellingen

  • Vastleggen welke auto’s in ons land rijden en wat hun geschiedenis is
  • Verzamelen en distribueren van documentatie en technische informatie
  • Het twee keer per jaar organiseren van een specifiek Lancia Thema-evenement
  • Deelname aan Lancia Club Nederland evenementen en eventueel evenementen van buitenlandse Lancia clubs
  • Adviseren van Lancia Thema eigenaren bij onderhoud en restauratie van hun auto
  • Het bemiddelen bij zoeken naar onderdelen

We hopen alle Thema-liefhebbers in Nederland te mogen verwelkomen!

Contact

Groeten,

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Zwolle, trotse eigenaar van o.a. een Lancia Thema 8.32 SW
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Amsterdam, trotse eigenaar van een 3.0 V6 LX SW

Voor de goede orde: Het Thema-forum en het Thema-register hebben formeel niets met elkaar te maken. Je kunt lid zijn van het forum zonder lid te zijn van het Thema-register en vice versa. Wel moedigen wij Thema-bezitters aan om lid te worden van het register, omdat we op deze manier meer voor de Thema en de Thema-bezitters kunnen betekenen.

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle